تفاوت کفش دویدن و پیاده روی
کفشها نقش اساسی در فعالیتهای بدنی ما دارند و نه تنها راحتی، بلکه حمایت و محافظت لازم از پا را نیز فراهم میکنند. با این حال، تفاوت کفش دویدن و پیاده روی نکته مهمی است که قبل از خرید کفش باید به آن توجه ویژه داشت. در این مطلب از شیکومد به ویژگیهای هر دو نوع کفش میپردازیم و به تفاوتهای ظریف آنها از بالشتک گرفته تا انعطافپذیری، از ساخت زیره تا تأثیر بر راه رفتن شما را بررسی میکنیم.
ضرورت درک تفاوتهای بین کفشهای پیادهروی و دویدن
انتخاب کفش مناسب برای فعالیت شما میتواند تفاوت زیادی در عملکرد و راحتی ایجاد کند. به عنوان مثال، اگرچه راه رفتن و دویدن ممکن است شبیه به هم به نظر برسند، اما اینکه در هر نوع فعالیت چگونه پاها و بدن ما در این مدت با زمین درگیر میشوند، به طور قابل توجهی در هر دو این فعالیتها متفاوت است؛ به این ترتیب، انتخاب یک نوع کفش مناسب بسیار مهم است.
کفشهای پیادهروی بهگونهای طراحی شدهاند که حداکثر پشتیبانی و راحتی را در طول این فعالیت ارائه دهند. معمولاً انعطافپذیر و سبک هستند که با رویه قابل تنفس پاهای شما را خنک و خشک نگه میدارند. علاوه بر این، کف آنها کشش بسیار خوبی را ارائه میدهد و ثبات را در سراسر پا ایجاد میکند.
برعکس، کفشهای مخصوص دویدن برای حمایت از حرکت رو به جلو پای شما با تمرکز بیشتر بر ضربه و کاهش فشار ناشی از دویدن طراحی شدهاند. به این ترتیب، کفشهای مخصوص دویدن معمولاً با کفی ضخیمتر و ویژگیهای حمایتی ساخته میشوند که تأثیر جاذبه و شوک در حین حرکت را بر مفاصل کاهش میدهند. علاوه بر این، کفشهای دویدن وزن بیشتری نسبت به کفشهای پیاده روی دارند و برای دویدن در مسافتهای طولانی ایدهآل هستند.
6 تفاوت کفش دویدن و پیاده روی
6 تفاوت کفش دویدن و پیاده روی عبارتند از:
- نوع بالشتک
- آفست پاشنه تا پنجه
- پشتیبانی از قوس پا
- میزان دوام و متریال مورد استفاده برای تولید
- میزان انعطافپذیری
- قیمت
در ادامه به توضیح هر مورد خواهیم پرداخت؛ این ویژگی های کلیدی که در لیست بالا معرفی کرده ایم، کفشهای دویدن را از کفشهای پیاده روی متمایز میکند. هنگام تصمیمگیری برای خرید کتونی، مهم است که از این موارد آگاه باشید.
1. نوع بالشتک
بالشتک یک عامل مهم در انتخاب کفشهای مخصوص دویدن است. بالشتک به جذب ضربه ناشی از برخورد پا به زمین کمک میکند و شدت اثرات این ضربه به مفاصل را کاهش میدهد. وجود این لایه میانی کفش برای دوندگان مسافت طولانی یا کسانی که مستعد آسیب هستند ضروری است. سیستمهای مختلف بالشتک در کفشهای مخصوص دویدن استفاده میشود، از کفههای میانی فوم EVA گرفته تا سیستمهای بالشتک مشتق از هوا و ژل.
کفشهای پیادهروی به اندازهای به دلیل پایین بودن شدت ضربه، به بالشتک نیاز دارند. همانطور که گفته شد، بالشتک مناسب نقش مهمی در ایجاد راحتی و جذب ضربه دارد. علاوه بر این، اگرچه کفشهای مخصوص دویدن نسبت به کفشهای پیاده روی انعطافپذیرتر هستند، اما معمولاً دارای کفههای میانی ضخیمتر برای حمایت و محافظت بیشتر از پا خواهند بود.
2. آفست پاشنه تا پنجه
دومین تفاوت کفش دویدن و پیاده روی در بخش آفست پاشنه تا پنجه است. آفست به تفاوت ارتفاع بین قسمتهای پاشنه و جلوی کفش گفته میشود. این فاکتور یک عامل اساسی در انتخاب و خرید کفش مخصوص دویدن است. به طور کلی، کفشهای مخصوص دویدن نسبت به کفشهای پیادهروی دارای آفست پاشنه کمتری هستند (معمولاً 4 تا 8 میلیمتر) که باعث تشویق حرکت پا به جلو و در عین حال کاهش تأثیر ضربه پا روی مفاصل میشود.
در مقابل کفشهای مخصوص پیادهروی معمولاً دارای آفست پاشنه 8 تا 12 میلیمتری هستند که به کاهش ضربه در هنگام راه رفتن کمک میکنند. همچنین این میزان اختلاف ارتفاع پاشنه و پنجه باعث میشود تا برای استفاده روزمره مناسب باشند.
3. پشتیبانی از قوس پا
دیگر فرق کفش دویدن و پیاده روی پشتیبانی از قوس پا است و یکی از ویژگیهای مهم که در هنگام خرید کفش باید به آن دقت داشت. همانطور که از نامش مشخص است، این ویژگی باعث ساپورت قوس پا شده و به کاهش خستگی و ناراحتی در حین ورزش یا راه رفتن کمک میکند.
کفشهای دویدن معمولاً دارای دو نوع اصلی قوس هستند:
- قوس داخلی: قوس داخلی باعث ایجاد بالشتک برای داخل پای شما میشود.
- قوس جانبی: در حالی که ساپورت قوس جانبی باعث ایجاد بالشتک در هر دو طرف میشود.
وجود هر دو نوع از این قوسها در کفشهای مخصوص دویدن، نقاط فشار روی پاها را کاهش میدهند و در عین حال تعادل و ثبات را بهبود میبخشند.
ساپورت قوس کمتر عاملی برای انتخاب و خرید کفشهای مخصوص پیادهروی است. به طور کلی، کفشهای پیادهروی نسبت به کفشهای مخصوص دویدن دارای قوس خفیف تا متوسط هستند و نسبت به کفشهای دویدن انعطافپذیری بیشتری دارند.
4. میزان دوام و متریال مورد استفاده برای تولید
میزان دوام و متریال مورد استفاده برای تولید دیگر تفاوت کفش دویدن و پیاده روی است.
کفشهای مخصوص دویدن برای فعالیتهای با شدت بالا ساخته میشوند و باید در طول زمان مقاومت بالایی در برابر ساییدگی و پارگی داشته باشد؛ بنابراین، اغلب تولیدکنندگان و برندهای بزرگ برای تولید چنین کفشهایی از مواد بادوامتری مانند کفههای لاستیکی و رویههای تقویتشده استفاده میکنند.
در مقابل کفشهای پیادهروی با در نظر گرفتن اینکه برای فعالیت شدید نیستند طراحی و تولید میشوند. برای همین از متریال با دوام کمتری برای تولید آنها استفاده خواهد شد. البته این نکته فقط در مقایسه با کفشهای مخصوص دویدن است و بسیاری از کفشهای پیادهروی جنس بهتری نسبت به کفشهای معمولی و روزمره موجود در بازار دارند.
5. میزان انعطافپذیری
اصلیترین تفاوت کفش دویدن و پیاده روی در انعطافپذیری پذیری است. کفشهای مخصوص دویدن معمولاً سفت هستند و انعطافپذیری کمتری نسبت به دیگر کفشها دارند. همین امر بستری را برای پای شما فراهم میکنند تا هنگام دویدن از کفش خارج نشود یا نلغزد که هر دو باعث آسیب شدید به پا خواهد شد. در واقع ایده پشت چنین طراحی این است که کفش باید در طول هر مرحله از دویدن ثابت بماند تا قدرت و کارایی شما را در طول هر قدم به حداکثر برساند.
در مقابل کفشهای مخصوص پیادهروی طوری طراحی شدهاند که انعطافپذیری بیشتری داشته باشند. این نکته اجازه میدهد تا پای شما به طور طبیعی در هنگام راه رفتن حرکت کند و خطر آسیبدیدگی را کاهش دهد. همچنین راحتی بیشتری را برای شما در حین راه رفتن فراهم خواهد کرد. در واقع بیشتر کفشهای پیادهروی نسبت به کفشهای مخصوص دویدن دارای کفیهای میانی نرمتری هستند که به پاهای شما کمک میکند و در عین حال به آنها اجازه میدهد هنگام راه رفتن خم و راست شوند.
6. قیمت
نکته مهم دیگری که باید در مقایسه کفش دویدن و پیاده روی به آن اشاره کرد، قیمت تمامشده این دو مدل کتونی است. البته موارد متعددی از جمله برند، مدل، کیفیت تولید و... در قیمت اثر دارد، اما در یک نگاه کلی کفشهای دویدن به دلیل نوع خاص طراحی و استفاده از متریال بادوام دارای قیمت بیشتری نسبت به کفشهای ویژه پیادهروی هستند. برای همین توصیه میشود قبل از خرید هدف خود از خرید کفش را مشخص کنید تا متحمل هزینه گزاف برای کفشی نشوید که کارایی لازم را برای شما ندارد.
شاید برای تان مفید باشد: تفاوت ونس با کتونی
سخن پایانی
با درک کلیدیترین نقاط تمایز و تفاوت کفش دویدن و پیاده روی، میتوانید هنگام انتخاب بهترین کفش برای نیازهای خود تصمیمی آگاهانهتر و درست بگیرید. از بالشتک و پشتیبانی از قوس گرفته تا انعطافپذیری و دوام، هر نوع کفش مزایای خود را دارد؛ بنابراین حتماً قبل از نهایی کردن تصمیم خود همه عوامل را بسنجید. همچنین فروشگاهی معتبر برای خرید را انتخاب کنید تا در صورت داشتن تردید، در انتخاب بهترین کفش مشاورههای لازم را به شما ارائه دهد.